Τοποθέτηση πινακίδων ευαισθητοποίησης των φιλόζωων πολιτών σε κομβικά σημεία στον μεσαιωνικό οικισμό και στο μονοπάτι του Αγ. Αθανασίου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

“Διατηρώ την Άνω Σύρο καθαρή”

Με ένα λιτό αλλά ιδιαιτέρως ουσιαστικό μήνυμα που αναγράφεται πάνω σε ξύλινες μικρές πινακίδες, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ενημερώνει τους πολίτες και τους φιλόζωους στον οικισμό της Άνω Σύρου, πως οφείλουν να διατηρούν τον λόφο και τα σημεία πλησίον αυτού, καθαρά.

Πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση που προέκυψε από τη συνεργασία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Θωμαής Μενδρινού και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Μάριου Βουτσίνου ώστε να ευαισθητοποιούνται περισσότερο οι πολίτες που ναι μεν βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους, χωρίς ωστόσο να τηρούν τα αυτονόητα..., δηλαδή την αποκομιδή των περιττωμάτων τους.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα μάλιστα στο μονοπάτι του Αγίου Αθανασίου που επικρατεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται από τη μη συλλογή των περιττωμάτων. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μονοπάτι που ακολουθούν αρκετοί συμπολίτες μας, για τον καθημερινό ή εβδομαδιαίο περίπατό τους, οι ίδιοι πρωτίστως έχουν υποχρέωση να το διατηρούν καθαρό.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προχώρησε στην τοποθέτηση των ενημερωτικών πινακίδων με μήνυμα “Αγαπώ τα ζώα. Διατηρώ την Άνω Σύρο καθαρή”, προκειμένου να επιδεικνύεται η επιβεβλημένη ευαισθησία για το περιβάλλον με φόντο και την αυξημένη επισκεψιμότητα στον οικισμό λόγω θερινής περιόδου.

Ενδεικτικά, τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι καλαίσθητες πινακίδες εκτός από το μονοπάτι του Αγίου Αθανασίου είναι στο δεύτερο τέρμα (είσοδος του λόφου), καθώς επίσης στην έναρξη της πρώτης εισόδου, όπως και σε άλλα κεντρικά σημεία.