Λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

  • Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2018 - 12:54

Τη λήξη της απεργίας της αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, εξέλιξη άκρως θετική για την ομηρία πολλών πολιτών αλλά κι επισκεπτών. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγο, η ΠΝΟ αποδέχθηκε τη νέα πρόταση του ΣΕΕΝ για αυξήσεις 2% αναδρομικά από 1/12018 και νέα διαπραγμάτευση αργότερα για το 2019.

Για την εκτέλεση των δρομολογίων από τα νησιά θα υπάρξει σταδιακή ενημέρωση ενώ οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με τα πρακτορεία. 

 

Δήλωση του ΥΝΑΝΠ Φώτη Κουβέλη για την αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ

Με αφορμή τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμφωνία που επήλθε μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών αποτελεί τη δημοκρατική πραγματικότητα για τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο της Ναυτιλίας και αναδεικνύει τη σημαντικότητα τόσο του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων όσο και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.»

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΝΟ. 

Σχετικά αρχεία: