Επέκταση δημοτικού φωτισμού στην Ποσειδωνία

Ασφαλής διέλευση στο κέντρο του οικισμού

Ένα σημαντικό αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας προωθείται προς ικανοποίηση, με την Οικονομική Επιτροπή την Παρασκευή να καλείται να εγκρίνει το ποσό των 20 χιλ. ευρώ για την επέκταση του δημοτικού φωτισμού στο κέντρο του οικισμού.

Συγκεκριμένα, συντάχθηκε τεχνική περιγραφή προκειμένου να υλοποιηθεί ένα μικρό πλην όμως σημαντικό έργο στην περιοχή της Ποσειδωνίας, με στόχο την ασφαλή διέλευση των πολιτών στο κέντρο του χωριού.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση 20 φωτιστικών τύπου LED στον δημοτικό δρόμο από τη διασταύρωση ως και το κτίριο της έπαυλης Τσιροπινά, προκειμένου να φωτίζεται επαρκώς η περιοχή κατά τις βραδινές ώρες.

Τα φωτιστικά σώματα θα μπουν κατά μήκος του πεζοδρομίου σε συνολική απόσταση 400 μέτρων, με τους ιστούς τους να φθάνουν τα 5 μέτρα για να εξυπηρετούν τη λειτουργία τους.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση στο κέντρο του οικισμού, αφού σήμερα, όπως αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό υλικό, δεν υπάρχει ούτε υποψία δημοτικών φωτιστικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους.