Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Έφυγε μία αρχόντισσα της Σύρου

  • Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2018 - 14:24

Την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία της θανούσης στο εξωτερικό Μαρίας Βαρδαβά, χήρας Εμμανουήλ Χατζηλία.

Η αοίδιμος κατήγετο από οικογένεια Κασίων Πλοιοκτητών, οικιστών της Ερμουπόλεως, και με τον αείμνηστο σύζυγό της διατηρούσαν το ομώνυμο Εργοστάσιο-Κλωστήριο, μέχρι το 1960, όταν άρχισε η βιομηχανική παρακμή της Ερμούπολης.

Διακρίθηκε για την αγάπη της προς την οικογένειά της, τα παιδιά της, Παύλο και Ευγενία, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της.

Φιλανθρωποτάτη, με διάκριση και σεβασμό προς τον συνάνθρωπό της, μετέδωσε την αρετή της φιλανθρωπίας και στα τέκνα της

Επί σειράν ετών μέλος και ευεργέτις του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, υπερηγάπα την Ερμούπολη, την οποία κάθε καλοκαίρι επισκεπτόταν.

Κατά την Εξόδιο Ακολουθία της ομίλησαν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, οποίος αναφέρθηκε στις αρετές που περικοσμούσαν την αείμνηστο, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη, η οποία τόνισε την προσφορά της προς το ιστορικό Λύκειο Ελληνίδων, και η κα Ευαγγελινή Γλυνού, η οποία ομίλησε για τους στενούς δεσμούς που συνέδεαν την οικογένειά της με την αείμνηστη δέσποινα της Σύρου.

Η αξιομακάριστη Μαρία Βαρδαβά-Χατζηλία είχε τιμηθεί το 2006, διά χειρών του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, με το Μετάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου για την προσφορά της στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, τον οποίο ιδιαιτέρως αγαπούσε.

΄’Ηδη αναπαύεται στον οικογενειακό τάφο της Οικογένειας Χατζηλία, στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως.

 

.