Πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης για επεμβάσεις γκράφιτι σε “κενές” επιφάνειες τοίχων του χωριού και σε κάδους απορριμμάτων σε συνεργασία με το ΤΜΣΠΣ

Αναβάθμιση της παραλιακής εικόνας

  • Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, 2018 - 06:14

Πρωτοβουλίες αισθητικής αναβάθμισης της εικόνας της παραλιακής ζώνης του χωριού ανέπτυξε η Δημοτική Κοινότητα Βάρης κατά την τελευταία συνεδρίασή της, οπότε και αποφάσισε να ζητήσει τη συνεργασία του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Σύρου για να βελτιώσει τις “κενές” επιφάνειες τοίχων του χωριού.

Ειδικότερα, η σκέψη των μελών της Κοινότητας αφορά στην υλοποίηση γκράφιτι με θέματα που θα ταιριάζουν με το θαλασσινό στοιχείο της περιοχής, προκειμένου να βελτιωθεί η γενικότερη εικόνα του χωριού και της παραλίας, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση που θα αναζωογονήσει σε μεγάλο βαθμό τον λευκό “καμβά” της περιοχής, με τη συνδρομή του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.

Πρέπει να διευκρινισθεί πως, στην ίδια συνεδρίαση, τα μέλη ανέφεραν πως χρήσιμο θα ήταν να βελτιωθεί και η εικόνα των κάδων απορριμμάτων με ανάλογο τρόπο, ενώ αιτούνται και την αντικατάσταση φθαρμένων κολωνακίων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο τμήμα της εισόδου της παραλίας της Βάρης.

 

 

 

 

 

 

 


Σχόλια

Γιώργος Αντωνίο... Τρί, 6 Νοε. 2018 - 9:12

Πολύ καλή αποφαση. Όμως θα πρέπει και οι επιχειρηματιες να φροντιζουν τους χώρους πέριξ των καταστημάτων τους. Όχι ΌΛΑ από τον Δημο. Π.χ. το πάρκινγκ μηχανών και αυτοκινήτων ανάμεσα στα κολωνακια. Αν προσεξετε, τα δικά τους είναι εκει......... Τι θα κάνουν και οι λοιποι; θα τους μιμηθουν!!!