Επίμονα τα αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης για κεντρικές οδούς που συνδέουν το χωριό με την Αζόλιμνο

Αποκαταστάσεις οδοποιίας

  • Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:14

Την ασφάλεια των πολιτών, των επισκεπτών και των κατοίκων του χωριού, θέτουν σε πρώτο πλάνο τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης αναφορικά με ανοικτά ζητήματα οδοποιίας που καταγράφουν στις προτάσεις τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019.

Η κατάσταση κεντρικών δρόμων μοιάζει να προβληματίζει έντονα την εν λόγω Κοινότητα, η οποία έχει αποστείλει μία σειρά σχετικών αιτημάτων προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προκειμένου να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατό εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος που σε πολλά σημεία έχει καταστραφεί πλήρως.

Συγκεκριμένα, σοβαρή ανησυχία εγείρεται για τους οδηγούς κυρίως δικύκλων που διέρχονται από τον δρόμο που συνδέει την παραλία της Αζολίμνου με τον κεντρικό δρόμο της Βάρης, καθώς σε πολλά τμήματα της επιφάνειάς του, διαπιστώνονται μεγάλες λακκούβες, αποκόλληση ασφάλτου και διαμόρφωση ανώμαλου “δαπέδου”.

Η ανησυχία γίνεται εντονότερη δε, με φόντο το “άνοιγμα” του οδοστρώματος σε σημεία που αποτελούν απότομες στροφές και μάλιστα στον ανηφορικό δρόμο, καθώς κρίνεται ιδιαιτέρως επισφαλής η διέλευση των οδηγών και μάλιστα κατά τις βραδινές ώρες.

Τα αιτήματα οδοποιίας που υπογραμμίζει για μία ακόμη χρονιά η Δημοτική Κοινότητα Βάρης, ζητά να τεθούν σε προτεραιότητα με δεδομένη την επισκεψιμότητα της θερινής περιόδου.