Εργοτάξιο από χθες το τμήμα του αεροδρομίου που απαιτεί ανάπτυξη του διαδρόμου προσαπογειώσεων των αεροσκαφών

Ξεκίνησε το έργο βελτίωσης του αεροδρομίου Σύρου

  • Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018 - 06:17

Η έναρξη των εργασιών για το έργο της επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων στο αεροδρόμιο Σύρου προσδιορίστηκε χθες, με τον εργολάβο να βρίσκεται στον χώρο, έχοντας εγκαταστήσει τα μηχανήματα που απαιτούνται για τις κύριες και αρχικές εργασίες των εκσκαφών.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που ανέμενε το νησί, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αφού η επέκταση του διαδρόμου κατά 140 μέτρα, θα χαρίσει τη δυνατότητα προσεγγίσεων αεροσκαφών χωρητικότητας έως 80 επιβατών και πτήσεων charter.

Στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Σύρου μετέβησαν χθες το πρωί ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό που επισκέφθηκε το νησί για το ακτοπλοϊκό συνέδριο, αλλά και τους κυβερνητικούς βουλευτές Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγο και Νίκο Συρμαλένιο.

Σημειώνεται πως, η εξέλιξη της α΄ φάσης που αφορά στην επέκταση του διαδρόμου, θα διαρκέσει τρεις μήνες, ενώ θα ακολουθήσει και η β΄ φάση, που αφορά στην ταπείνωση του λόφου “Νεράιδα”.