Πρώτη χρονιά που στολίστηκε ο οικισμός την περίοδο των Χριστουγέννων

Αστέρι... λάμπει γιορτινό στην Άνω Σύρο

  • Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 31 Δεκ. 2018 - 12:01

Με Χριστουγεννιάτικες “πινελιές” καλωσορίζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου, ο οποίος φέτος, για πρώτη χρονιά, φόρεσε τα γιορτινά του καθ΄ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αναμένοντας πλέον να υποδεχθεί το νέο έτος.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει φωταγωγηθεί στην είσοδο της Άνω Σύρου, καθώς επίσης και φωτεινά αστέρια εντός του οικισμού, διαμορφώνουν ένα ευχάριστο κλίμα στους πολίτες, ενώ παράλληλα “γεννούν” αισιοδοξία στον παλμό των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Αντιδημάρχου Θωμαής Μενδρινού, ώστε να “χορέψει” σε χριστουγεννιάτικες “μελωδίες” ο παραδοσιακός οικισμός, που τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο υποδέχεται κόσμο στα παραδοσιακά ταβερνάκια που λειτουργούν.

Πρέπει να σημειωθεί πως, τα φωτεινά αστέρια έχουν τοποθετηθεί στις δύο βασικές κατευθύνσεις του οικισμού, δηλαδή στην πρώτη διαδρομή από την είσοδο στην Καμάρα και στην δεύτερη προς τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου αποτελώντας τα γιορτινά “στολίδια” του λόφου.

Υπογραμμίζεται πως το δέντρο αποτέλεσε χορηγία του καταστήματος Πρίντεζης Store.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: