Σοβαρές καταστροφές στα πεζοδρόμια πλησίον των Γυμνασίων, του 6ου Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων της περιοχής

Αποκατάσταση για την ασφάλεια πεζών και μαθητών

Καμία απολύτως μέριμνα δεν έχει καταγραφεί για τα πεζοδρόμια όπισθεν του συγκροτήματος των Γυμνασίων στην περιοχή του Ξηροκάμπου, με αποτέλεσμα μερίδα της μαθητικής κοινότητας που εξέρχεται από τη δεύτερη είσοδο των Σχολειών να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά, κι άρα, να πορεύεται παράλληλα με τα οχήματα.

Ειδικότερα, σε όλο το μήκος του δρόμου που φθάνει ως και το ύψος του 6ου Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων της περιοχής, τα πεζοδρόμια έχουν καταστεί άχρηστα, αφού δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει εργασία αποκατάστασης αυτών.

Συγκεκριμένα, οι επιφάνειές τους έχουν αποκολληθεί εξαιτίας των ριζών από τα μεγάλα δέντρα, με αποτέλεσμα και οι κάτοικοι της περιοχής να μην μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια τον δρόμο, ο οποίος καθημερινά “σηκώνει” μεγάλο όγκο οχημάτων και δικύκλων.

Εκτός από μικρές διορθωτικές επεμβάσεις σε δύο πεζοδρόμια που γειτνιάζουν με το κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, τα υπόλοιπα πεζοδρόμια έχουν αφεθεί στη δίνη του χρόνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους του Ξηροκάμπου και του αρχικού τμήματος του λόφου της Άνω Σύρου, όπως επίσης και για τη μαθητική κοινότητα.

 

Ετικέτες: