“Φορτώνεται” συνεχώς με άχρηστο εξοπλισμό ο μικρός περιφραγμένος χώρος πλησίον του πολιτιστικού χώρου “Μάνος Ελευθερίου”, με ευθύνη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Χωματερή και περιβαλλοντική υποβάθμιση

Σε χώρο που θυμίζει μικρή χωματερή παραπέμπει ως και σήμερα το μικρό περιφραγμένο τμήμα πλησίον του πολιτιστικού χώρου “Μάνος Ελευθερίου” κοντά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αφού ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συστηματικά εναποθέτει άχρηστο εξοπλισμό.

Εκτός από τα παιχνίδια που αφαιρέθηκαν από τους χώρους των παιδικών χαρών από όλο το νησί της Σύρου προ ετών, σήμερα, στο συγκεκριμένο μέρος έχουν μεταφερθεί και παλαιοί στύλοι φωτισμού που αφαιρέθηκαν από τον χώρο της πλατείας Μιαούλη, προκειμένου να τοποθετηθούν καινούργιοι.

Πρόκειται για μία τακτική που όπως φαίνεται υποβαθμίζει περισσότερο τον χώρο και την περιοχή, αφού δε διαφαίνεται καμία πρόθεση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, είτε να συντηρήσει τα παιχνίδια των παιδικών χαρών με σκοπό την επαναξιοποίησή τους - όπως παλαιότερα είχε υποστηριχθεί από τους πολιτικούς αρμοδίους της Τεχνικής Υπηρεσίας -, ούτε και να καθαρίσει τον χώρο. Αντιθέτως, ο εξοπλισμός των παιδικών χαρών παραμένει εκτεθειμένος στις κάκιστες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα το σύνολο πλέον των παιχνιδιών να μην μπορεί να συντηρηθεί, ενώ η συνεχής τοποθέτηση άχρηστης “περιουσίας” του Δήμου στον περιφραγμένο χώρο, έχει διαμορφώσει το σημείο, ξεκάθαρα, σε χωματερή.

Πρόκειται για μία κατάσταση που θα πρέπει υπεύθυνα να απασχολήσει τον Δήμο, πολλώ δε μάλλον σήμερα, καθώς η ιδιοκτησία του αμφισβητείται, με φόντο τις εκπλήξεις... που έκρυβε η ανάρτηση των δασικών χαρτών.