Καμία κίνηση ελέγχου των πινακίδων σήμανσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας σε όλη την έκταση του μέτρου το οποίο φιλοδοξεί... να εφαρμόσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης

Ελεγχόμενη χωρίς τα στοιχειώδη...

Ούτε για τα στοιχειώδη δεν έχει μεριμνήσει μέχρι σήμερα ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης με φόντο την έκδοση νέων καρτών προς τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου, για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, παρά το γεγονός πως φιλοδοξεί.... ότι θα υπάρξει εφαρμογή και τήρηση των προβλεπομένων.

Μπορεί ο νέος κυκλοφοριακός κανονισμός να έλαβε το σύνολο των εγκρίσεων, μετά από την προσπάθεια που υπήρξε για να έχει εγκεκριμένη εφαρμογή στην Ερμούπολη, όμως δεδομένης της μη ύπαρξης Δημοτικής Αστυνομίας και της κυκλοφοριακής αναρχίας, κρίνεται τουλάχιστον θλιβερό το γεγονός πως ως σήμερα, δεν έχει μεριμνήσει ούτε για τον έλεγχο, τον καθαρισμό ή και την αντικατάσταση των υφιστάμενων πινακίδων σήμανσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Στο σημερινό φωτορεπορτάζ αποδεικνύεται η κατάσταση των πινακίδων στο κέντρο της Ερμούπολης μα και σε μικρές οδούς που στην πλειοψηφία τους αποτελούν μόνον κατ΄ επίφαση πεζοδρόμους, με την εικόνα τους να προδίδει ολιγωρία για τα αυτονόητα από μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Σπασμένες πινακίδες, αποκολλημένες από τις βάσεις ή τις επιφάνειες των κτιρίων, δυσδιάκριτες ρυθμίσεις και ωράρια για τη δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης προϊόντων στον πεζόδρομο, αλλά και σημάνσεις αποχρωματισμένες, πολλές δε εκ των οποίων παραμένουν για μήνες στην ίδια κατάσταση, δείχνουν για ακόμη μία φορά πως, οι όποιες δηλώσεις περί μέριμνας εκ μέρους των πολιτικών αρμοδίων, αποτελούν μόνον θεωρίες και κενά λόγια.

Μένει στην πράξη πλέον, να αποδειχθεί πώς το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα εφαρμοσθεί...