Ημερίδα για τη δημιουργία νέων και εκμετάλλευση παλαιών αμπελώνων

  • Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 14 Ιαν. 2019 - 7:39

Ημερίδα για τη δημιουργία νέων και εκμετάλλευση παλαιών αμπελώνων στις 16/1/2019 και ώρα 17:00 στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ((δεξιά από το θέατρο Απόλλων με κατεύθυνση προς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου). 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους με αγροτεμάχια προς αξιοποίηση, για να παρουσιάσουμε τα οφέλη της καλλιέργειας αμπελώνων με αφορμή τη δημιουργία ενός προτύπου οινοποιείου στη Ποσειδωνία. Στόχος της ημερίδας είναι η συγκρότηση ομάδας αμπελουργών με σκοπό την ποιοτική βελτίωση της παραγωγής σταφυλιού στο νησί της Σύρου.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Οινοποιοί: Ο κος Θάνος Φακορέλης θα μας εξηγήσει τα βήματα για να φτάσουμε σε ένα ποιοτικό προϊόν και τα οφέλη που θα έχουμε αν τα καταφέρουμε. 

Attis Consulting: Ο κος Λευτέρης Βαγενάς θα μας ενημερώσει για τις πιστοποιήσεις και επιδοτήσεις που μπορεί να λάβει ο κάθε αμπελώνας μέσω μίας αναγνωρισμένης ομάδας αμπελουργών.

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων: Ο κος Γιώργος Παγανέλης θα μας ενημερώσει για το πως οι παραγωγοί μπορούν να πάρουν δικαιώματα φύτευσης σε παλιούς και νέους αμπελώνες.

 

Η διάρκεια κάθε παρουσίασης θα είναι 5-10 λεπτά ώστε στη συνέχεια να υπάρξει χρόνος για συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού.

 

 

Διοργανωτές

Κτήμα PATERRA

ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά