Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε εγκαταλελειμμένο κτίριο πλησίον του ΤΜΣΜΣ και του 1ου Δημοτικού Ερμούπολης

Καταρρεύσεις σε απόσταση αναπνοής από μαθητές και φοιτητές

Νέες καταστροφές προκλήθηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα πλησίον του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Σύρου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, προ δύο ημερών, οπότε και η έντονη θεομηνία και οι ισχυρές βροχοπτώσεις ώθησαν στην κατάρρευση, τοίχο, ο οποίος παρέμενε στη θέση του, σε σχεδόν απόλυτα ετοιμόρροπο ακίνητο.

Παρά τη μεγάλη καταστροφή που διαπιστώθηκε και τους κινδύνους που υπάρχουν κυρίως για τους διερχόμενους πεζούς, πολλοί εκ των οποίων είναι μαθητές και φοιτητές, ως και χθες το απόγευμα είχε τοποθετηθεί μόνον μία προειδοποιητική κορδέλα από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ώστε να επιδεικνύουν αυξημένα αντανακλαστικά οι πολίτες.

Ωστόσο, η γενικότερη κατάσταση του ερειπίου, για το οποίο είχαν αναπτυχθεί προ καιρού εργασίες προληπτικού χαρακτήρα, με φόντο τον κίνδυνο πτώσης κι άλλων τμημάτων του, επιβάλλει άμεσα νέα μέριμνα για το κτίριο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται και στο κέντρο της Ερμούπολης, απέναντι δε και από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η απομάκρυνση των μπαζών που προκλήθηκαν και ο έλεγχος στατικότητας των τοίχων που παρέμειναν στη θέση τους, πρέπει να προωθηθούν ως κινήσεις από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία, η οποία οφείλει πρωτίστως να μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών.