Κοπή πίτας για τον Σύνδεσμο Πολυτέκνων Σύρου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγ. Σεβαστιανού στην Άνω Σύρο

“Οι πολύτεκνοι κρατούν ζωντανή την ελληνική κοινωνία”

  • Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, 2019 - 06:16

Με πλατύ χαμόγελο και κέφι να τιμούν τη ζωή καλωσόρισαν το νέο έτος τα μέλη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Σύρου, τα οποία έδωσαν το “παρών” χθες, στη γιορτή που προετοίμασε το ΔΣ τους, με σκοπό να ανταλλάξουν ευχές, αλλά και να αναδείξουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Συγκεκριμένα, χθες νωρίς το απόγευμα, η αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. του Αγίου Σεβαστιανού στην Άνω Σύρο “πλημμύρισε” από οικογένειες πολυτέκνων, οι οποίες συμμετείχαν με χαρά στη γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Χαιρετισμό προς όλους απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, ιερέας, Κωνσταντίνος Κοντός, ο οποίος πλαισιώθηκε από τα άλλα μέλη του ΔΣ, όπως τους κκ. Αρμακόλα και Ταλασλή.

Το ερώτημα είναι τί κάνει το ελληνικό κράτος”

Πολύτιμα τα μηνύματα που απηύθυνε ο π. Κωνσταντίνος Κοντός, ο οποίος εξ αρχής ευχαρίστησε τα μέλη για τη συμμετοχή και την παρουσία τους. “Όπως γνωρίζετε η πολύτεκνη οικογένεια βιώνει πάρα πολλά προβλήματα” ανέφερε αρχικά, προκειμένου να αναδείξει την ανάγκη διεκδικήσεων για τη στήριξη της μεγάλης και πολυμελούς οικογένειας.

“Η πολύτεκνη οικογένεια στηρίζει την ελληνική κοινωνία, διαθέτει τα παιδιά της για την προάσπιση της πατρίδας, κρατά ανοικτά τα ακριτικά σχολεία και γενικά η προσφορά της είναι μοναδική στο έθνος μας” σχολίασε παρακάτω, λέγοντας αμέσως μετά, πως, “Το ερώτημα είναι τί κάνει το ελληνικό κράτος γι αυτήν”.

Αφού μίλησε για τα αιτήματα των πολυτέκνων και επεσήμανε πολλαπλώς τον σπουδαίο ρόλο τους για την ελληνική κοινωνία, ο π. Κ. Κοντός έκλεισε τον χαιρετισμό του, απευθύνοντας θερμές ευχές προς όλους για την χρονιά που ήδη διανύουμε.

Πρέπει να σημειωθεί πως, ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς όλους όσοι προσέφεραν δώρα και οικονομικές ενισχύσεις (κλήρωση) προς τις πολύτεκνες οικογένειες και τα μέλη του Συνδέσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με λιτό κέρασμα ενώ από την πλευρά των αυτοδιοικητικών προσώπων, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και η δημοτική σύμβουλος, Μαρίζα Αγγελοπούλου.