Σε εξέλιξη το έργο “Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων Σύρου” στο λιμάνι της Ερμούπολης

Αποτυπώματα... έναρξης εργασιών

Με σταθερό ρυθμό προχωρά ο ανάδοχος του έργου “Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων Σύρου” στις απαιτούμενες παρεμβάσεις και εργασίες, στις εγκαταστάσεις του λιμένα Ερμούπολης, με τα πρώτα “σημάδια” αυτών, να φαίνονται στο κτίριο των δημοτικών τουαλετών που βρίσκεται στη θέση “Νησάκι”.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μία σύμβαση ύψους 1,3 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας οφείλει να παραδώσει ένα άρτιο “έργο” συστημάτων, για την άψογη λειτουργία του λιμένα της Σύρου, σήμερα, κατά το διάστημα των πρώτων δύο εβδομάδων, ήδη ο πεζός μπορεί να διακρίνει απαραίτητο εξοπλισμό, που συνδέεται με την ανάγκη ενημέρωσης κατοίκων και κυρίως επισκεπτών και χρηστών του λιμένα.

Ήδη στον χώρο των γραφείων του Λιμενικού Ταμείου και πλησίον των τουαλετών, θα λειτουργήσει γραφείο εξυπηρέτησης, με τις πρώτες καλαίσθητες ταμπέλες να έχουν αναρτηθεί κατάλληλα.

Δεδομένου ότι άμεσα θα προχωρήσει το σύνολο των εργασιών, αξίζει να υπενθυμιστεί πως, το σύστημα ασφάλειας του λιμένα Ερμούπολης αποτελείται από διάφορα υποσυστήματα, τα οποία συνοπτικά είναι τα παρακάτω: Υποσύστημα επιτήρησης με κάμερες, ηλεκτρολογικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, φορητοί φράκτες, φορητό σύστημα φωτισμού, ιστοί, υποσύστημα ελέγχου πρόσβασης, υποσύστημα ηχητικής αναγγελίας μηνυμάτων και Κέντρο Ελέγχου. Επίσης, παραδοτέα της πράξης είναι τα ακόλουθα σε επίπεδο εξοπλισμού: Λογισμικό Διαχείρισης Συστήματος Ελέγχου Πρόσβασης, Φορητά Τερματικα Ελέγχου Επιβατών Υπόχρεων Πλοίων, Φορητοί Αναγνώστες καρτών Barcode & RF-ID, Αναγνώστες Μακράς Εμβέλειας, Full Height Turnstyles, Τοπικοί Ελεγκτές Θύρας, Διαδικτυακές Κάμερες σταθερές, Διαδικτυακές κινούμενες Κάμερες (Κάμερες Επιτήρησης Ζώνης), Κινητή Θερμική Κάμερα με ενσωματωμένο Λογισμικό Video Analytics, Σύστημα Έξυπνων καμερών κ.α..