Ανάγκη βελτίωσης του συνόλου των πινακίδων στον λόφο της Άνω Σύρου

Απουσία ομοιομορφίας στον μεσαιωνικό οικισμό

  • Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 1 Φεβ. 2019 - 21:01

Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την αντικατάσταση των ενημερωτικών πινακίδων και των πινακίδων στις οποίες αναγράφονται οι οδοί, για τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, ωστόσο, παραμένουν ακόμη ανοικτά θέματα απέναντι στην “απαίτηση” ομοιομορφίας και καλαισθησίας αυτών.

Συγκεκριμένα, αν κι ένας μεγάλος αριθμός πινακίδων οδών είχε αντικατασταθεί προ έτους, ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες αλλά κυρίως οι επισκέπτες, ωστόσο, σήμερα, υπάρχει ένας επιπλέον σημαντικός αριθμός που παραμένει στις θέσεις του, με “άδειο” περιεχόμενο.

Ενδεικτικά σημεία καταγράφονται μέσω του φωτορεπορτάζ στον οικισμό της Άνω Σύρου, στον οποίο ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί και στις ξεχωριστές ξύλινες ταμπέλες που είναι αναρτημένες και τοποθετημένες σε διάφορα σημεία.

Αξίζει να υπογραμμισθεί πως άκρως θετική υπήρξε και η πρόβλεψη προμήθειας κατάλληλων πινακίδων που προσδιορίζουν τα επισκέψιμα μέρη, σημεία και ναούς στον πανέμορφο λόφο, προκειμένου να έχουν πρόσβαση ευκολότερα οι επισκέπτες και όσοι δεν γνωρίζουν τον οικισμό.

Τα παραπάνω, χρήσιμο θα ήταν να φροντιστούν προ της έναρξης της προσεχούς πασχαλινής και καλοκαιρινής περιόδου.