«Έφυγε» ο Αντώνης Αλμπανόπουλος

  • Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:20
  • /   Eνημέρωση: 3 Φεβ. 2019 - 16:35

Απεβίωσε ο αγαπητός και ιδιαίτερα ευυπόληπτος πρώην δημοτικός σύμβουλος, με την πλούσια ιστορία στα κοινά του νησιού της Σύρου,  Αντώνης Αλμπανόπουλος.

Ο Αντώνης Αλμπανόπουλος, οδηγούμενος από την τεράστια αγάπη για τον τόπο του, ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά από το 1964, έως και το 2010. Από τα μέσα της δεκαετίας του '60, το όνομα του Αντώνη Αλμπανόπουλου βρισκόταν στα τοπικά ψηφοδέλτια, ενώ αξιόλογη ήταν και η κοινωνική του δράση. Εκλέγεται το 1986 πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του τότε Δήμου Ερμούπολης με την παράταξη του Ελευθέριου Πιταούλη. Το 1990 συντάσσεται με τον νέο τότε και φιλόδοξο υποψήφιο Δήμαρχο, Γιάννη Δεκαβάλλα και πρωτεύει στο ψηφοδέλτιό του. Η κοινή πορεία με τον Γιάννη Δεκαβάλλα συνεχίζεται έως τις εκλογές του 2002, όταν ο Αντώνης Αλμπανόπουλος θέτει υποψηφιότητα, αλλά δεν εκλέγεται. Ωστόσο, δεν αποθαρρύνεται, με αποτέλεσμα στις εκλογές του 2006 – κι ενόσω ο γιος του, Νίκος Αλμπανόπουλος, έθετε υποψηφιότητα με τον Γ. Δεκαβάλλα – ο Α. Αλμπανόπουλος δημιουργεί δικό του ψηφοδέλτιο και κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος, ωστόσο για λίγες ψήφους δεν εκλέγεται.

Την πορεία του στα δημοτικά συνέχισε ενεργά, μέσα από το δημοτικό συμβούλιο έως το 2010, όταν και αποφάσισε να αποσυρθεί. Στη διάρκεια της αυτοδιοικητικής του πορείας, ο  Αλμπανόπουλος υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης, είτε μέσα από τη συμμετοχή του σε δημοτικές επιτροπές, είτε με τη δράση του στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Αργότερα και αφού είχε αποφασίσει να απέχει από τα δημοτικά, ο Αντώνης Αλμπανόπουλος συνέχισε με την ίδια αγάπη να προσφέρει σε κοινωνικό επίπεδο, με τη συμμετοχή του σε κοινωνικές δράσεις, αλλά και συλλόγους, όπως ο Σύλλογος Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου, καταλαμβάνοντας και πάλι θέσεις ευθύνης στο Δ.Σ. όπως τη θέση του Ταμία.

Εμφανώς συγκινημένος, ο πρώην Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, δήλωσε στην εφημερίδα, σχετικά με τον επί σειρά ετών συνεργάτη, συμπορευτή και φίλο, Αντώνη Αλμπανόπουλο:

«Ήταν ένας άνθρωπος που συνέτρεχε το συνάνθρωπό του. Ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν. Υπεραγαπούσε τη Σύρο και ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός. Μου έκανε εντύπωση, ότι δεν έλειπε από κοινωνικό γεγονός και δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα έκανε αυτά γιατί κάπου αποσκοπούσε. Ήταν κάτι το οποίο συνέχισε μέχρι το τέλος της ζωής του κι ενώ είχε αφήσει τα τελευταία χρόνια την ενεργό πολιτική δραστηριότητα. Ήταν ένας άνθρωπος που νοιαζόταν πραγματικά για τον τόπο και για τους κατοίκους, για το συνάνθρωπό του. Έχει δύο πολύ αξιόλογα παιδιά, το Νίκο και τη Σίσσυ, που πραγματικά εκείνος και η γυναίκα του θα πρέπει να έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαπαιδαγώγισή τους, στην παιδεία και τον πολιτισμό που έχουν αυτά τα δύο παιδιά σήμερα».

Σημειώνεται ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη και ώρα 14:00.

Οι εικόνες έχουν ληφθεί από το λογαριασμό του Συλλόγου Κατ' Οίκον Νοσηλείας στο Facebook.

Ετικέτες: