Δήμος Κέας

Εορτασμός Πoλιούχου Κέας, Αγίου Χαραλάμπους και σύσκεψη επισήμων και φορέων

  • Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:44

Με την παρουσία του Μητροπολίτη μας Σύρου, Κέας και Μακρονήσου πραγματοποιήθηκαν με την προσήκουσα πανηγυρική ευλάβεια και βάσει του τελετουργικού, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου Αγίου της νήσου Κέας, Αγίου Χαραλάμπους. Στον εσπερινό, αλλά και στην πανηγυρική λειτουργία προσήλθαν πολλοί κάτοικοι του νησιού, αλλά και επισκέπτες. Μεταξύ των επισκεπτών παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Κυκλάδων κύριοι Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Βρούτσης (Ν.Δ), καθώς και οι πολιτευτές Γιώργος Βακόμβιος και Κατερίνα Μονογιού.

Μετά τη Θεία Πανηγυρική Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ιστορικό Δημαρχείο Κέας στην Ιουλίδα, στην οποία -εκτός από τους ανωτέρω- συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων του νησιού. Σε αυτή παρευρίσκονταν επίσης, εκτός από τον Δήμαρχο Ιωάννη Ευαγγέλου, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καβαλιέρος, Στέφανος Βρεττός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κωνσταντίνος Θώδος, η επικεφαλής της μειοψηφίας κυρία Ειρήνη Βελισσαροπούλου και άλλοι σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος και τα άλλα μέλη του Δ.Σ παρουσίασαν στους επίσημους επισκέπτες τα θέματα που απασχολούν την περίοδο αυτή το νησί όπως: η βραδύτητα ολοκλήρωσης διαδικασιών για την εκτέλεση έργων, η ανάγκη δημιουργίας γενικού σχεδιασμού για τη νησιωτικότητα και ιδιαίτερα των μικρών νησιών, τα προβλήματα της υγείας, της παιδείας και το σοβαρό πρόβλημα της απόφασης για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στην Κέα.

Επίσης, παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις των έργων υποδομών στο νησί και οι ανάγκες υποστήριξης από την Κεντρική Διοίκηση των αιτημάτων χρηματοδότησης μελλοντικών έργων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέας κ. Δωρόθεος επεσκέφθη μετά από εκδήλωση επιθυμίας του την Καρθαία, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας πατέρα Ελευθέριο Δεμένεγα, το Δήμαρχο Κέας και τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Βρεττό. Επίσης, επεσκέφθη την Ι. Μ. Παναγίας Καστριανής, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων, που γίνονται στο ιερό προσκύνημα με πρωτοβουλία του Δήμου Κέας και χρηματοδότηση και επίβλεψη της εταιρείας του κύριου Αθανάσιου Μαρτίνου.

 

Ετικέτες: