“Τρέχουν” οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Χρηματοδότηση για το 2ο Νηπιαγωγείο

  • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:14

Σε ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό θα προχωρήσει άμεσα ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προκειμένου να δρομολογήσει την εργολαβία για την κάλυψη αναγκών του 2ου Νηπιαγωγείου Σύρου, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της “Διαύγεια” προ ημερών.

Πρόκειται για ένα σχολικό κτίριο που μετρά πάρα πολλά έτη ζωής και έχει ανοικτά θέματα αναφορικά με τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχοντας εξασφαλίσει από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ ποσό 100 χιλ. ευρώ, έχει εκτιμήσει έργο ύψους 40 χιλ. ευρώ αποκλειστικά για το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης. Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ, η Τεχνική Υπηρεσία έχει εκπονήσει σχέδιο για τις ανάγκες του σχολείου σε συνεργασία και κατόπιν επικοινωνίας με το εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να υλοποιηθεί έργο που θα αναβαθμίζει συνολικά τη σχολική υποδομή.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί πως στο προαύλιο του 2ου Νηπιαγωγείου διαπιστώνονται αρκετά θέματα και φθορές τόσο στο δάπεδό του, όπως και στα τμήματα που αποτελούν τη μη “πλακοστρωμένη” αυλή του. Ωστόσο, σήμερα, το ιδιαίτερο χρώμα που φωτίζει... το Νηπιαγωγείο έρχεται να “καλύψει” μερικώς τα πολλά χρόνια ζωής που ήδη μετρά το κτίριο.