Η Τήνος λέει όχι στις ανεμογεννήτριες

  • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:32

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση – συζήτηση που διοργάνωσαν οι διαχειριστές της σελίδας “Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών” την Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου.

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τις τοποθετήσεις του παπά Γιάννη και του Ιάσωνα από τον συντονισμό του αγώνα κατά των βΑΠΕ στο Ρέθυμνο, οι οποίοι μίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης και απάντησαν σε πολλά ερωτήματα.

 

Οι αρνητικές συνέπειες της εγκατάστασης των αιολικών στο νησί μας συζητήθηκαν εκτενώς και εξηγήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους η ζημιά που θα προκαλέσουν στον τουρισμό, στην οικονομία και στο περιβάλλον, θεωρείται τεράστια μπροστά στα σχεδόν ανύπαρκτα οφέλη τους.

 

Βασικός στόχος μας παραμένει η σχετική ενημέρωση των κατοίκων του νησιού. Η ανάγκη για άμεση ευαισθητοποίηση και δράση είναι μεγάλη αφού τα έργα πάνω από Υστέρνια και Καρδιανή προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.

 

Αποφασίστηκε η παρουσία όλων μας στο ειρηνοδικείο Τήνου, την Τρίτη 19 Φλεβάρη στις 12.00, όπου θα παρθεί απόφαση σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου ενάντια στην Ενεργειακή Κυκλάδων. Ζητάμε την δίκαιη εκδίκαση της υπόθεσης, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές.

 

Καλούμε όλους όσους αντιλαμβάνονται την καταστροφή που θα προκαλέσουν οι εγκαταστάσεις αυτές να δώσουν κι εκείνοι το παρόν στο ειρηνοδικείο αλλά και στη συνέχεια του αγώνα μας.

 

Η εμπειρία από άλλα μέρη που δοκιμάζονται δείχνει ότι μόνο με την πλατιά συμμετοχή του κόσμου μπορούμε να αποφύγουμε αυτήν την λαίλαπα.

 

Ο αγώνας μας ενάντια στην βιομηχανοποίηση του νησιού μας θα κλιμακωθεί.