Σοβαρά αναπάντητα θέματα στο κέντρο της Ερμούπολης, ενώ προωθείται η τοποθέτηση νέων σωμάτων σε Ποσειδωνία και πλατεία Μιαούλη

Προμήθεια φωτιστικών και αντικαταστάσεις

Εκτάκτως συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης του αναδόχου που θα φροντίσει για τις ανάγκες αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων σε αρκετές περιοχές της Σύρου, χθες το πρωί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς τα αναπάντητα θέματα επαρκούς φωτισμού έχουν απασχολήσει πολλές φορές τη δημόσια συζήτηση των δημοτικών οργάνων.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το πρακτικό του αναδόχου που έδωσε την οικονομικότερη προσφορά, δηλαδή το ποσό των 46.040 ευρώ, το οποίο προφανώς και θα αξιοποιηθεί για την προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και στύλων.

Όπως είναι γνωστό, ήδη έχουν γίνει εργασίες για την υποδοχή των νέων σωμάτων τόσο στην πλατεία Μιαούλη, όσο και στην Ποσειδωνία στον δρόμο προς την έπαυλη Τσιροπινά, ώστε να ενισχυθεί ο φωτισμός των δύο σημείων, που μέχρι και σήμερα ήταν ιδιαιτέρως υποτονικός.

Ωστόσο, θέματα παραμένουν αναπάντητα σε πολλές περιοχές της Σύρου, όπως και στην περιοχή του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, καθώς οι μικρές οδοί πλησίον του ναού δεν φωτίζονται όσο θα έπρεπε προκειμένου να διευκολύνονται στις μετακινήσεις τους οι κάτοικοι.

Παρόμοια προβλήματα στη λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων παρατηρούνται και σε άλλες πεζοδρομημένες οδούς της πυκνοκατοικημένης πόλης, όπως ενδεικτικά όπισθεν της οδού Σουρή, αλλά και περιμετρικά του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, για τις οποίες οφείλει να μεριμνήσει επαρκώς ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.