LIFE Andros Park: Εργαστήρια Κατασκευής Μάσκας

  • Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 28 Φεβ. 2019 - 7:55

Η ομάδα του έργου LIFE Andros Park σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανδρίων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνουν εργαστήρια κατασκευής μάσκας. Το Σάββατο, 2 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο στον χώρο της Λέσχης Ανδρίων, στη Χώρα της Άνδρου, μεταξύ 11:00 π.μ. και 13.00 μ.μ. 

 

Την Κυριακή, 3 Μαρτίου, το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο νέο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου με τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Γαυρίου. Το εργαστήριο αποσκοπεί στην επαφή των μικρών μας φίλων με τη Μεσογειακή φώκιακαι τα θαλασσοπούλια της Άνδρου.

 

Το έργο LIFE Andros Park στοχεύει στην εφαρμογή δράσεων διατήρησης και αποκατάστασης, ώστε να  αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό και να βελτιωθεί η κατάσταση διατήρησης των δασών σκλήθρου (τύπος οικοτόπου: 91Ε0*), καθώς και των θαλάσσιων ειδών της Μεσογειακής φώκιας, του Θαλασσοκόρακα και του Αιγαιόγλαρου εντός των περιοχών Natura 2000 της Άνδρου. Απώτερος στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η ολιστική διαχείριση των περιοχών Natura 2000 της Άνδρου με την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Το έργο υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», τηνΚαΐρειο Βιβλιοθήκη, το Ίδρυμα CBD-Habitat, την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας MΟm και την εταιρεία περιβαλλοντικών συμβούλων NCC, με την οικονομική υποστήριξη του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Ιστοσελίδα έργουwww.life-androspark.gr  
Σελίδα Facebookwww.facebook.com/LifeAndrosPark