Σε εξέλιξη οι εργασίες φροντίδας πρασίνου σε δημοτικούς χώρους και δέσμευση νέων κονδυλίων για τη χερσαία ζώνη

Φροντίδα και συνεχείς ανάγκες καλλωπισμού

Εργασίες φροντίδας του πρασίνου στους χώρους των δημοτικών αλσυλλίων πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών στο κέντρο της Ερμούπολης, με τους εργάτες χθες, να βρίσκονταν στο μικρό κηπάριο της πλατείας Τσιροπινά.

Η φροντισμένη εικόνα του συγκεκριμένου χώρου αμέσως μετά τις προγραμματισμένες αποψιλώσεις και τα κλαδέματα, βοηθούν στην ανάδειξη του συνολικότερου φόντου που αποτελούν τα νεοκλασικά κτίρια, όπως παρομοίως και οι εργασίες κλαδέματος στα δέντρα απέναντι από το θέατρο “Απόλλων”.

Η μέριμνα για την αναζωογόνηση του πρασίνου της πόλης προηγήθηκε και στα δέντρα και τα μικρά κηπάρια της πλατείας Μιαούλη προ μερικών εβδομάδων, με αποτέλεσμα να φροντιστεί η συνολικότερη εικόνα του ιστορικού κέντρου.

Ωστόσο, αυξημένη μέριμνα απαιτείται και για τη χερσαία ζώνη και τα αντίστοιχα τμήματα που περιλαμβάνουν φυτά, φοινικοειδή και δέντρα, όπως ενδεικτικά τα κηπάρια – νησίδες στη θέση Νησάκι, αλλά και στην περιοχή ΜΕΤΚΑ, για τα οποία ευθύνη έχει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Πρέπει να σημειωθεί πως, προχθές στη Διαύγεια αναρτήθηκε απόφαση για δέσμευση ποσού άνω των 5.000 ευρώ ώστε να αναπτυχθούν οι απαιτούμενες εργασίες για τον τρέχοντα χρόνο.