ΟΝΕΧ - Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Στις 17 Μαρτίου τα εγκαίνια για τη ΒΙΟΛΑΝΤΩ

  • Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2019 - 15:59

Η ONEX SYROS SHIPYARDS με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνει ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019ώρα 13:00 θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της μεγάλης ανακαινισμένης Panamax size δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου με τον καθιερωμένο αγιασμό, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεου.  Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών φορέων καθώς και σημαντικοί παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Λίγα λόγια για τη Βιολαντώ

Το 1968 οι Ανδριώτες εφοπλιστές αδελφοί Γουλανδρή (Γιάννης, Αλέξανδρος και Λεωνίδας) αγόρασαν τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου. Στα 1970-73 η επιφάνεια της εγκατάστασης υπερδιπλασιάστηκε και κατέφθασαν στο Νεώριο οι δύο πλωτές δεξαμενές η «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» (ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ)  η οποία πήρε το όνομά της από τη μητέρα των αδελφών καθώς και η δεξαμενή «ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ», οι οποίες υπάρχουν και σήμερα.

Η «ΒΙΟΛΑΝΤΩ»  παραγγέλθηκε το 1970 από την τότε Δυτική Γερμανία. Έχει χωρητικότητα 75.000 DWT και εξυπηρετεί την αντίστοιχη κατηγορία σκαφών Panamax size. Μετά την πλήρη ανακαίνιση και επισκευή της η οποία αποπερατώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2019, είναι η μόνη αυτή τη στιγμή εν λειτουργία αυτού του είδους πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα.