223 κιλά σκουπίδια έβγαλαν μαθητές και δύτες, από παραλία της Κρεμαστής

  • Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2019 - 12:47

Με  επιτυχία  και ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών από την Δημοτική Ενότητα Κρεμαστής συνεχίστηκε χθες Τετάρτη,  για δεύτερη μέρα στο νησί της Ρόδου,  η   περιβαλλοντική δράση “Κeep Aegean Blue” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All for Blue” της Κατερίνας Τοπούζογλου.

 

120 μαθητές  από το Γυμνάσιο-Λύκειο και το Δημοτικό σχολείο  Κρεμαστής, που πήραν μέρος στο πρόγραμμα , συμμετείχαν ενεργά,  συνδυάζοντας την  οικολογική δράση με την περιπέτεια στέλνοντας το μήνυμα της προστασίας των θαλασσών και του περιβάλλοντος συνολικά.

 

Σχοινιά από καράβια (κάβοι), καπάκια, παπούτσια, καπέλα, αφρολέξ, πετονιές , σωλήνες , και ένα σωρό πλαστικά,  σύνολο πάνω από  223 κιλά , ήταν η "συγκομιδή" από τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό που έγινε χθες στην παραλία Κρεμαστής.

 

Μαζί τους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, και ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Γιάννης Φλεβάρης.

 

Η δράση ξεκίνησε με το περιβαλλοντικό σεμινάριο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής 

Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του Οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All for Blue” , που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του Οργανισμού.

 

Μετά την Πάρο, την Λέρο την Κάλυμνο, και την Κω  η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού ακτών στην Ελλάδα,  πραγματοποιήθηκε το διήμερο  ( 26 -27 Μαρτίου)  στο νησί της Ρόδου ,  πάντα σε συνεργασία με τον Οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος,  “All For Blue”, της Κατερίνας Τοπούζογλου, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Η περιβαλλοντική εκστρατεία #KeepAegaenBlue είναι  η μεγαλύτερη αποστολή που έχει γίνει για καθαρισμούς βυθού και παραλιών στην Ελλάδα, καθώς η ομάδα μετακινείται με φουσκωτό και μέχρι τώρα έχει ήδη διανύσει εκατοντάδες ναυτικά μίλια για το σκοπό της.

 

Το πρόγραμμα  συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς την, Σύμη, Τήλο,

(Κάρπαθο  8 Μαΐου)  , ενώ θα ακολουθήσουν νησιά των Κυκλάδων,  Σαντορίνη, Μήλος, Νάξος, Σύρος, Άνδρος, Τήνος και  Μύκονος.

Ετικέτες: