Αποκατάσταση της καθίζησης του οδοστρώματος της παραλιακής οδού του Φοίνικα και δηλώσεις τους προέδρου του ΔΛΤΣ, Δ. Κοσμά

“Ασφαλής διέλευση”

Στην ανάπτυξη εργασιών που αποκατέστησαν την ζημιά που προκλήθηκε προχθές στον παραλιακό δρόμο του Φοίνικα προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, προκειμένου να μην υπάρξει ατύχημα σε πολίτες και οδηγούς.

Όπως γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, υπήρξε καθίζηση του οδοστρώματος στο παραλιακό τμήμα του Φοίνικα, εξαιτίας προβλήματος που γέννησε ο κυματισμός καθ΄ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος, με τη Δημοτική Αρχή να ενημερώνει τους πολίτες για τη λήψη μέτρων και τον χρόνο αποκατάστασης της ζημιάς.

Δεδομένου ότι οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χθες, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς κλήθηκε να προβεί σε ενημέρωση και δηλώσεις.

Μιλώντας για την αιτία της καθίζησης, περιέγραψε τα παρακάτω: “Ουσιαστικά έγινε σπηλαίωση από τη θάλασσα. Δημιουργήθηκε σπηλαίωση γιατί υπήρχε μία τρύπα στον τοίχο (όριο του οδοστρώματος) που έκανε καιρό τώρα τη “δουλειά” της και συνέβη αυτό που συνέβη”.

Ωστόσο, για την ανταπόκριση του Λιμενικού Ταμείου, σημείωσε πως, “Από χθες (σσ. προχθές) έγιναν οι εργασίες, μπήκαν σακόλιθοι για να φράξει η τρύπα καθώς και πέτρες για να μην μπορεί πλέον η θάλασσα να μπαίνει μέσα και από εκεί και πέρα έπεσε μπετόν από πάνω. Φράξαμε την τρύπα για να πέσει το μπετόν. Σήμερα (σσ. χθες) τελείωσε η αποκατάσταση και δόθηκε ο δρόμος στην κυκλοφορία”.

Ερωτηθείς τέλος, για το αν μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια οι οδηγοί από το σημείο και αν θα συνεχίσει απρόσκοπτα η εκτέλεση των δρομολογίων της ΚΤΕΛ, ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

“Ναι. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Με τις εργασίες και όπως έγιναν οι εργασίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι όλα έτοιμα. Είναι κάτι που παρατηρείται και προσπαθούμε όσο μπορούμε να το παρακολουθούμε” ανέφερε κατηγορηματικά, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.