Στα προβλήματα της κάθετης οδού Αρχιμήδους στη στροφή του Βούρλη, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Μώτος

Ζήτησε άμεση αποκατάσταση

Την ασφάλεια των πεζών και των κατοίκων της περιοχής “Βούρλη” πρόταξε στις παρατηρήσεις του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Πέτρος Μώτος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, ο οποίος αιτήθηκε άμεση αποκατάσταση όλων των φθορών της κλίμακας της οδού Αρχιμήδους.

Πρόκειται για την κάθετη οδό προς το δρόμο, στο ύψος της στροφής του πολυσυζητημένου σημείου της θέσης “Βούρλη”, στην οποία διαπιστώνονται σοβαρά θέματα. Εκτός από την αποκόλληση των κάθετων μαρμάρων που “συγκρατούν” τα σκαλοπάτια, έχουν διαπιστωθεί και σημαντικές ρωγμές στις επιφάνειές τους, οι οποίες σχετίζονται με τα ζητήματα των κατολισθητικών φαινομένων της περιοχής, τα οποία και θα αντιμετωπισθούν βάσει της μελέτης που αναμένει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Ωστόσο, η εν λόγω παρέμβαση του Πέτρου Μώτου είχε στόχο τη διατύπωση επισημάνσεων σχετικά με την ασφάλεια των πεζών πολιτών της περιοχής, προκειμένου να μην τραυματισθεί κάποιος πολίτης.

Εκτός των άμεσων ενεργειών στις οποίες οφείλει να προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία, οι πολίτες οφείλουν να δείχνουν προσοχή και στα τμήματα των πεζοδρομίων όπου και έχουν αφεθεί τα αποκολλημένα μάρμαρα.