Από Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες της Σύρου για τις παραλίες του νησιού

Αιτήματα έγκαιρης μέριμνας για πολίτες και ΑΜΕΑ

Επί τάπητος θέτουν σταδιακά τα αιτήματά τους οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες αναφορικά με την απαιτούμενη μέριμνα που πρέπει να υπάρξει από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου για τις παραλίες του νησιού, καθώς απέμεινε μία “ανάσα” από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες Κοινότητες έχουν επισημάνει την ανάπτυξη εργασιών για τη συντήρηση των χημικών – οικολογικών τουαλετών, στις οποίες εξυπηρετούνται οι λουόμενοι, όπως παρομοίως και για τη συντήρηση των WC που εξυπηρετούνται τα ΑΜΕΑ.

Μεταξύ των παραλιών αυτών και η πλαζ της Βάρης, στην οποία σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί η ειδική τουαλέτα που εξυπηρετεί συμπολίτες μας με κινητικά ή άλλα προβλήματα, ενώ η χωροθέτησή της, είχε επανεξετασθεί για να μπορούν να διευκολύνονται περισσότεροι οι χρήστες της.

Επιπλέον, ξεκλείδωτη παραμένει η οικολογική τουαλέτα της ίδιας παραλίας, η βάση της οποίας έχει σκουριάσει, ενώ η εικόνα της προστάζει το προσεχές διάστημα πως θα απαιτηθεί συστηματικότερη καθαριότητα.

Παρόμοιες ανάγκες προκύπτουν και για άλλες παραλίες της Σύρου, αρκετές εκ των οποίων δε, είναι πολυσύχναστες.

 

 

 

Ετικέτες: