Περιποίηση στα αλσύλλια και στα κηπάρια της Ερμούπολης με εκκρεμότητες στα πλακόστρωτα του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως

Φροντίδα για τις διαδρομές των Επιταφίων

  • Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2019 - 06:25
  • /   Eνημέρωση: 25 Απρ. 2019 - 21:00

Εγκαίρως μερίμνησαν οι εργάτες καθαριότητας για την περιποίηση και τη φροντίδα των αλσυλλίων και των κηπαρίων της Ερμούπολης, από τα οποία και πορεύονται οι λιτανευτικές πομπές της Μεγάλης Παρασκευής, οι οποίες είναι πολυπληθείς δεδομένης της επισκεψιμότητας της τρέχουσας περιόδου.

Συγκεκριμένα, αποψιλώσεις σε χόρτα αλλά και προσεκτικά κλαδέματα στα δέντρα πραγματοποιήθηκαν στο κηπάριο του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης και στο κηπάριο της πλατείας Τσιροπινά, όπως παρομοίως ηπιότερες παρεμβάσεις ακολούθησαν στο αλσύλλιο πλησίον του Μητροπολιτικό Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως.

Οι εργάτες ενήργησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, δίνοντας έμφαση σε κεντρικά σημεία που επιπλέον είναι και καθημερινά επισκέψιμα, προκειμένου η εντύπωση που θα αποκομίσουν οι επισκέπτες να είναι η καλύτερη δυνατή.

Ωστόσο, αξίζει να στηλιτευθεί η εκκρεμότητα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του παραδοσιακού πλακόστρωτου στην είσοδο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, σημείο στο οποίο επανειλημμένως έχει ειπωθεί δημοσίως πως έχουν αποκολληθεί μαρμάρινες πλάκες.

Για την ασφάλεια κατοίκων, επισκεπτών και πιστών ο Δήμος όφειλε να έχει φροντίσει εδώ και καιρό.