Κατά τη διάρκεια της σχεδόν ταυτόχρονης άφιξης και αναχώρησης τριών πλοίων το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα

Ετοιμότητα και συντονισμός από το Λιμεναρχείο Σύρου

Άψογο συντονισμό και πλήρη ετοιμότητα επέδειξε το Λιμεναρχείο Σύρου κατά τη μεγάλη έξοδο των επισκεπτών τη Μεγάλη Τρίτη στη Σύρο, καθώς το λιμάνι της Ερμούπολης υποδέχθηκε ταυτόχρονα σχεδόν τρία πλοία για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 2.500 Πασχαλινών επισκεπτών.

Στα μέτρα που έλαβε η Λιμενική Αρχή ήταν η αυξημένη δύναμη σε κομβικά σημεία της παραλιακής ζώνης, όπως στην είσοδο κι έξοδο του λιμένα, η ταξινόμηση των οχημάτων ανά δρομολόγιο και η ρύθμιση τμηματικά της επιβίβασης των πολιτών.

Επιπλέον, δεδομένου του όγκου των επισκεπτών, υπήρξε η προσεκτική απομάκρυνση των οχημάτων που αποβιβάστηκαν στη Σύρο από τα πλοία Blue Star 2, World Champion Jet και NISSOS MYKONOS μέσω του χώρου kiss 'n' ride, καθώς και η επέκταση του χώρου αναμονής των επιβατών πλησίον των στεγάστρων, με ειδική περίφραξη.

Τέλος, το Λιμεναρχείο δεν επέτρεψε τη διέλευση στην άνοδο της παραλιακής οδού για την αποφυγή ατυχημάτων, διατηρώντας για διάστημα σχεδόν μίας ώρας την παραλιακή ζώνη σε οδό μονής κατεύθυνσης, ενώ διοχέτευσε τους οδηγούς που προέρχονταν από τη θέση “Νησάκι” μέσω της οδού Κέας και της οδού Στ. Πρωίου.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης βρισκόταν και ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης, για τον επιτελικό συντονισμό των κινήσεων των λιμενικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως, με ιδιαίτερη συνέπεια, οι λιμενικοί σε όλη την παραλιακή ζώνης της Ερμούπολης και κυρίως στο τμήμα του λιμένα ενημέρωναν με ευγένεια τους πολίτες.