Απερίγραπτη η κατάσταση στον εξωτερικό χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Σύρου

Κάθε λογής απόρριμμα σε κάδο ανακύκλωσης

“Βουνό” από απορρίμματα κάθε λογής έχει διαμορφωθεί στον εξωτερικό χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Σύρου, τα οποία αφήνονται από διάφορους πολίτες σε κάδο ανακύκλωσης για πλαστικά καπάκια.

Πρόκειται για μία σταθερή τακτική ορισμένων περιοίκων, οι οποίοι δεν ακολουθούν τα προβλεπόμενα αναφορικά με τους διαθέσιμους κάδους ανακύκλωσης, αδρανούν για τις ανάγκες συλλογής πλαστικών καπακιών και ρυπαίνουν τον χώρο που βρίσκεται – εν προκειμένω – ο συγκεκριμένος κάδος.

Ειδικότερα, όπως διακρίνεται και στο περιεχόμενο του φωτογραφικού υλικού, στον ίδιο κάδο έχουν απορριφθεί σακούλες με σκουπίδια ή και άλλα πλαστικά αντικείμενα, τα οποία μάλιστα έχουν γεμίσει ασφυκτικά το σημείο, δημιουργώντας έναν μικρό “σκουπιδότοπο” σε κεντρικό σημείο.

Η οδός Νίκης, που αποτελεί “πέρασμα” για τους κατοίκους της περιοχής και γειτνιάζει στο κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ Σύρου, επ΄ ουδενί δεν μπορεί να εξακολουθήσει να παρουσιάζει τέτοια εικόνα, πολλώ δε μάλλον όταν διέρχονται ΑΜΕΑ ενώ είναι και σε εξέλιξη η συλλογή πλαστικών καπακιών στο πλαίσιο της ανακύκλωσης.