Εργασίες αποκατάστασης των μαρμάρινων πλακών στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης

Έμφαση στα πλακόστρωτα της “βιτρίνας”

Στην αποκατάσταση των προβληματικών τμημάτων των πλακόστρωτων στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης προχωρά το αρμόδιο συνεργείο, προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο αποκόλλησής τους, αλλά και τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων στους πεζούς.

Αναλυτικότερα, τα τελευταία 24ωρα οι παρεμβάσεις υλοποιούνται περιμετρικά των βάσεων που έχουν τοποθετηθεί τα φοινικοειδή και ειδικότερα, στο ύψος περίπου του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Στα συγκεκριμένα σημεία είχε “σπάσει” η μαρμάρινη πλακόστρωση, ενώ είχαν προκληθεί και ανομοιομορφίες, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω καταστροφής τους. Οι εργάτες αρχικά απομάκρυναν τις παλαιές πλάκες και αφού προχώρησαν στις κατάλληλες παρεμβάσεις, θα προβούν στην επανατοποθέτησή τους ή στην αντικατάστασή τους με νέες, ώστε η επιφάνεια που περπατούν οι πεζοί να ομαλοποιηθεί.

Πρέπει να τονισθεί πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών, με ειδική απαγορευτική κορδέλα έχει περιοριστεί το τμήμα από το οποίο μπορούν να διέρχονται οι πολίτες για λόγους ασφαλείας.

Ετικέτες: