Θέμα στην αποψινή συνεδρίαση του ΔΣ για τους ευκαλύπτους πλησίον του Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού Ξηροκάμπου

Δεν συντρέχει λόγος κοπής δέντρων

Στη διατήρηση των ευκαλύπτων πλησίον του Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού του Ξηροκάμπου προσανατολίστηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, γνωμοδοτώντας αρνητικά στην κοπή όσων έχουν αποκτήσει κλίση προς την περίφραξη της δομής φιλοξενίας νηπίων.

Συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε κυρίως για ένα δέντρο, ο κορμός του οποίου εφάπτεται σχεδόν με το τοιχίο της περίφραξης κι ως εκ τούτου, ο φόβος και η ανησυχία περιοίκων για αποκοπή του δέντρου ή πτώση μέρους του, έφερε την “υπόθεση” στην ατζέντα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Δεδομένης της αυτοψίας που έγινε στο σημείο από αρμόδια μηχανικό, η οποία και κλήθηκε να τοποθετηθεί για τις πιθανότητες πτώσης του ευκάλυπτου, δεν προκύπτει γενικότερα φόβος, ούτε και καταστροφή του τοιχίου της περίφραξης κι άρα, δεν συντρέχουν λόγοι κοπής του.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει απόψε και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο είναι το αποκλειστικά αρμόδιο όργανο να αποφασίσει.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναφερθεί μόνον πως, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου οφείλει να φροντίζει για τα ογκώδη δέντρα, τα οποία βρίσκονται περιμετρικά της δομής.