Βελτιώσεις στο θεατράκι της Άνω Σύρου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων τη θερινή περίοδο

Αποκαταστάσεις για τον πολιτισμό

Εργασίες λειτουργικής κι αισθητικής αναβάθμισης πραγματοποιήθηκαν στο μικρό θεατράκι της Άνω Σύρου από την Τεχνική Υπηρεσία, προκειμένου να βελτιωθεί ο χώρος που μπορεί να φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον μικρό “αμφιθεατρικό” χώρο στο δεύτερο τέρμα του μεσαιωνικού οικισμού, στον οποίο έγιναν αφαιρέσεις και επανατοποθετήσεις μαρμάρινων πλακών, προκειμένου η πρόσβαση σε αυτόν και η παραμονή του κόσμου, να γίνονται ομαλά και με ασφάλεια.

Οι εργασίες δε, πραγματοποιήθηκαν στο κύριο τμήμα που μπορούν να αναπτυχθούν οι εκδηλώσεις, με το Τμήμα Μικρών Έργων να υλοποιεί εξαιρετική δουλειά, προκειμένου να συντηρήσει τον μικρό χώρο που “εντάσσεται” στη λίστα με τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας πολιτιστικής δραστηριότητας στο νησί.

Εκτός των αποκαταστάσεων, πραγματοποιήθηκε και η τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού παροχής ρεύματος, ώστε οι απαραίτητες ανάγκες που συνοδεύουν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, να ικανοποιούνται απρόσκοπτα.

Σημειώνεται πως το παραπάνω αποτέλεσμα ήρθε σε συνέχεια του προγραμματισμού και του Τμήματος Πολιτισμού, όπως και της Θωμαής Μενδρινού, που μεριμνούν για τη φροντίδα των χώρων πολιτισμού.