Στον μικρό μόλο του Φοίνικα, πλησίον της πλατείας, στο παραλιακό μέτωπο του χωριού

Άμεσα η αποκατάσταση

Απρόβλεπτη τροπή έλαβαν οι παρεμβάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου στον μικρό μόλο του Φοίνικα, πλησίον της αναπλασμένης πλατείας του παραλιακού μετώπου, αφού τμήμα του, υποχώρησε, προκαλώντας νέα δεδομένα στο σημείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρη Κοσμά, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών για την προστασία του μόλου από τον έντονο κυματισμό που προκαλείται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, υποχώρησε μέρος του, εξαιτίας του βάρους του φορτηγού που μετακινήθηκε, με αποτέλεσμα η διοίκηση να χρειάζεται να λάβει νέα μέτρα για την αποκατάστασή του. 

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Κοσμάς, “Έχει πέσει ήδη ο δύτης. Θα τοποθετηθούν κάποιοι σακόλιθοι για να “πιαστεί” το πρόβλημα που έχει ο μόλος και μετά θα καλουπωθεί για να πέσει αυτό που έχουμε προβλέψει”. 

“Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες” εκτίμησε αναφορικά με τον χρόνο επούλωσης του προβλήματος, λέγοντας τέλος πως , “Δεν είναι μεγάλο το έργο. Θα γίνει μία πλακόστρωση μέχρι την αρχή του μόλου με πλάκες και μετά θα πέσει μπετόν και θα τοποθετηθεί deck για αισθητικούς λόγους”.

Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν παρέλειψε να τονίσει την αναγκαιότητα εκπόνησης μίας ολοκληρωμένης μελέτης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από το χειμέριο κύμα σε όλη την έκταση του παραλιακού τμήματος του Φοίνικα.

Ετικέτες: