Γράμμα στον Υπουργό Ναυτιλίας από τους επιχειρηματίες Ανάφης

  • Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2019 - 17:58
  • /   Eνημέρωση: 25 Ιουν. 2019 - 7:31

Είμαστε επαγγελματίες στο νησί της Ανάφης ― ένα νησί που βρίσκεται σε απόσταση μόλις δώδεκα μιλίων από την Σαντορίνη, αλλά δεν διαθέτει ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης σε αυτό είναι μέσω της μίας και μοναδικής γραμμής της ANEK Lines από τον Πειραιά.

Τους θερινούς μήνες η Ανάφη ζει αποκλειστικά από τον τουρισμό. Όλοι οι επαγγελματίες του νησιού, μόνιμοι κάτοικοί του, δουλεύουμε σκληρά κάθε χρόνο, για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το νησί μας στον τουριστικό χάρτη αυτής της χώρας ως έναν υπέροχο προορισμό. 

Αυτό το γράμμα γράφτηκε για να σας θυμίσει τον τόπο μας. Γράφτηκε επίσης για να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες που έχουν προκύψει, εξαιτίας της έλλειψης δρομολογίων.

Η εταιρία Blue Star Ferries φέτος δεν μας ενέταξε στο πρόγραμμά της, η δε απάντηση που λαμβάνουμε από αυτήν είναι πως υπεύθυνο είναι το υπουργείο που δεν υπογράφει τη σχετική σύμβαση. Γιατί κύριε Υπουργέ;

Η εταιρία Sea Jet, που έκανε τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, έβγαλε πρόσφατα έκτακτη ανακοίνωση ότι το πλοίο χάλασε. Το πλοίο, Aqua Jewel, απέπλευσε από το νησί μας με κατεύθυνση τις Αζόρες. Χωρίς βλάβη, παρά τον αντίθετο ισχυρισμό του υπουργείου. Η αντικατάσταση του παραπάνω δρομολογίου γίνεται ενίοτε και κατά βούληση από την εταιρεία, και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη επίσημη ανακοίνωση στο διαδίκτυο. Γιατί κύριε Υπουργέ;

Περιμένουμε επίσημη απάντηση στα ερωτήματα που σας θέτουμε. Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας. Περιμένουμε να αποζημιωθούμε.

Μη μας περιμένετε στις εκλογές.

Με εκτίμηση, Οι επιχειρηματίες εστίασης και ξενοδόχοι της Ανάφης 

Αναστάσιος Αλεξόπουλος, Γεώργιος Νικολής, Αντωνία Κολυδά, Αθηνά Δέμη, Κυριάκος Χάλαρης ,Φλώρα Κολυδά, Γιώργος Χάλαρης, Γιάννης Λουδάρος, Γιάννης Πατηνιώτης, Γιάννης Μελίκογλου, Καλαμιώτισσα Σιγάλα, Κατερίνα Δαμίγου, Μανώλης Κολυδάς, Μάνος Αρβανίτης, Μάνος Νικολής, Αντώνης Χάλαρης, Νικολέττα Νικολή, Μαρία Συρίγου,Ευθυμία Καλογεροπούλου, Μάρθα Φερφιρή, Άννα Γαβαλά, Μαρία Κολυδά, Μαρία Χάλαρη, Γιάννης Χάλαρης, Μανώλης Λουδάρος, Σοφία Κολυδά, Καλλιόπη Νικολη, Καλλιόπη Χάλαρη, Παναγιώτης Χάλαρης, Πέτρος Ρούσσος, Εμμανουήλ Χάλαρης, Ευθυμία Ρούσσου, Μαργαρίτα Πελέκη, Γεώργιος Κολυδάς , Παναγιώτης Κορρορός, Μαργαρίτα Κονταράτου, Μάρκος Γαβαλάς.