Άθλια η εικόνα των μικρών κάθετων οδών προς τον πεζόδρομο της Ερμούπολης

Απουσιάζει ο προγραμματισμός καθαριότητας

Παντελής απουσία εργασιών καθαριότητας καταγράφεται στις μικρές κάθετες - προς τον πεζόδρομο της Ερμούπολης – οδούς, η εικόνα των οποίων προδίδει την έλλειψη επαρκούς προγραμματισμού για τα μικρά “περάσματα”, που χρησιμοποιούν κάτοικοι κι επισκέπτες.

Δεδομένης της επισκεψιμότητας στη Σύρο, η οποία κι αυξάνεται σταδιακά λόγω καλοκαιρινής περιόδου, οι εργασίες καθαρισμού στους μικρούς και μεγάλους πεζόδρομους της Ερμούπολης θα έπρεπε να πραγματοποιούνται με συστηματικό τρόπο και τακτικά, προκειμένου η πόλη να “λάμπει” και να αποπνέει καθαριότητα.

Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρές κάθετες οδοί προς τις Θυμ. Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη, έρχονται να δείξουν την αδράνεια των αρμοδίων για τη λεπτομερή φροντίδα της πόλης. Στίγματα από σακούλες απορριμμάτων, άχρηστες συσκευασίες πεταμένες δίπλα στα κτίρια, καθώς και απορρίμματα κάθε λογής, έρχονται να συνθέσουν ένα εξαιρετικά αρνητικό σκηνικό στην καρδιά της Ερμούπολης για το οποίο φέρουν ευθύνη αρκετές πλευρές.

Στα παραπάνω πρέπει να σημειωθεί και η παράνομη προσθήκη... των δικύκλων σε ορισμένες εξ αυτών των οδών, όπως όμως και η συστηματική απόρριψη μικρών χάρτινων κιβωτίων. Σε συνδυασμό με την ύπαρξη μόνον δύο κάδων στον κεντρικό πεζόδρομο, οι οποίοι δεν πλένονται συχνά, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, η γενικότερη εικόνα στις εμπορικές οδούς της Ερμούπολης γεννά προβληματισμό και αρνητικά σχόλια.

Αν και οι οδοκαθαριστές που βρίσκονται καθημερινά στο κέντρο, εργάζονται για το καλύτερο δυνατό, προσπερνώντας μάλιστα και τις επιπλέον δυσκολίες της καυτής θερινής περιόδου, ωστόσο, το πρόβλημα εστιάζεται στον προγραμματισμό που αφορά στις εργασίες στην πόλη, ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα για την καθαριότητα στον δημόσιο χώρο.

 

Ετικέτες: