Παραμένει ως σήμερα αναπάντητο το αίτημα των κατοίκων της περιοχής πλησίον του Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής στην “Αληθινή”

Συνολική αποκατάσταση του δρόμου

Ιδιαίτερα επικίνδυνος έχει καταστεί ο δρόμος που οδηγεί προς τον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής στην Αληθινή, αφού παρά τα αιτήματα και τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις των κατοίκων της περιοχής προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για πλήρη αποκατάστασή του, ως σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία σχετική ανταπόκριση.

Αν και ο δρόμος εξυπηρετεί κατοικημένη περιοχή, ενώ παράλληλα από το σημείο διέρχονται οδηγοί που μεταβαίνουν στον ναό για να συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις και θρησκευτικούς εορτασμούς, μέχρι στιγμής η Τεχνική Υπηρεσία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις ώστε να υπάρξει επούλωση των μεγάλων φθορών και ζημιών του οδοστρώματος, για την ασφάλεια των πολιτών.

Πρέπει να υπενθυμιστεί δε, πως προ λίγων ετών οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρώσει υπογραφές προκειμένου το θέμα να απασχολήσει σοβαρά τον Δήμο και να βρεθεί λύση, με την πλευρά τους να εκφράζει τη σταθερή αγωνία τους για την κατάσταση του οδοστρώματος και κατά συνέπεια για την ομαλή... μετακίνησή τους.

Αναφορικά με το εν λόγω αίτημα, η εφημερίδα επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκο Βακόνδιο, αφού οι αναφορές περί αποκατάστασης μόνον του δρόμου που είναι παράλληλος προς εκείνον που οδηγεί στον ναό της Αγίας Παρασκευής θορύβησε τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν καταθέσει επανειλημμένως το συγκεκριμένο αίτημα.

Ο κ. Βακόνδιος αν και δεν δεσμεύθηκε για την πλήρη και συνολική αποκατάσταση του δρόμου σε άμεσο χρόνο, ωστόσο, ανέφερε πως εντός των ημερών θα έχει νέα συνάντηση ή επικοινωνία με τους ίδιους προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα των κατοίκων είναι εξαιρετικά σοβαρό και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή οφείλει να το ικανοποιήσει δεδομένης της επικινδυνότητας που παρουσιάζει για τους πολίτες ο συγκεκριμένος δρόμος.