Στον οικισμό της Άνω Σύρου από κάτοικο της περιοχής

Αίτημα αποκατάστασης μονοπατιού

Την ένταξη του αιτήματος αποκατάστασης μονοπατιού στην Άνω Σύρο, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, αιτήθηκε κάτοικος της περιοχής, από την αρμόδια Τοπική Κοινότητα, προκειμένου να εξετασθεί η παρέμβασή του και ει δυνατόν να ελεγχθεί αν είναι εφικτή η υλοποίησή της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον μικρό δρόμο κάθετα στην κεντρική οδό που εξυπηρετεί τον μεσαιωνικό οικισμό μετά από το πρώτο τέρμα και στο ύψος της επιχείρησης Ραχαμός, ο οποίος φέρει σημαντικές φθορές.

Εκτός από την ανώμαλη κι άκρως επικίνδυνη επιφάνειά του, μεγάλο τμήμα του δεν φέρει προστατευτικά εμπόδια για τους οδηγούς, ενώ σε μερικά μέρη του, αποκολλάται η επιφάνεια και πέτρες παρασύρονται στον κεντρικό δρόμο.

Δεδομένου ότι αυτό το μονοπάτι οδηγεί σε κατοικίες, κρίνεται άκρως απαραίτητο να αποκατασταθεί αφού γίνεται καθημερινά χρήση του από οδηγούς. Αν συνυπολογίσει κάποιος και τον περιορισμένο φωτισμό τις βραδινές ώρες, τότε αξιολογείται τουλάχιστον επιβεβλημένη η άμεση αποκατάστασή του.

Πρέπει να σημειωθεί όμως, πως σύμφωνα με την τωρινή απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου, το αίτημα λόγω του κόστους του έργου, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ετικέτες: