Η Μήλος καλύτερο νησί στην Ευρώπη και τέταρτο στον κόσμο

  • Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2019 - 18:03

Στα World's Best Awards 2019 που ανακοινώθηκαν από το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure, όπως ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες του περιοδικού, η Μήλος, αναδεικνύεται ως το καλύτερο νησί στην Ευρώπη, και τέταρτο καλύτερο στον κόσμο, ενώ η Κρήτη το δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό και το 7ο παγκοσμίως. Πάρος και Σαντορίνη καταλαμβάνουν τις θέσεις 11 και 14 στον κόσμο και 4 και 5 στην Ευρώπη.

Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, διεξήχθη έρευνα ανάμεσα στους αναγνώστες από τους συντάκτες του περιοδικού σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών M&RR την περίοδο από τις 5 Νοεμβρίου του 2018 έως τις 4 Μαρτίου του 2019. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν αερομεταφορείς, αεροδρόμια, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, πόλεις, εταιρίες κρουαζιέρας, προορισμούς σπα, ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά brand, νησιά, τουρ οπερέιτορ και προγράμματα σαφάρι βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Τα κριτήρια αυτά, για τις κατηγορίες των βραβείων στις οποίες έχει παρουσία η Ελλάδα, ως προς τα νησιά είναι: Φυσικές ατραξιόν και παραλίες, δραστηριότητες και αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, άνθρωποι και φιλοξενία, value.