Ξενάγηση στην Άνω Σύρο και για τον νέο Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης από τους μικρούς εθελοντές

Προσφέρουν το έργο τους με μεράκι κι αγάπη

Με ζήλο συνεχίζουν να προσφέρουν την πολύτιμη γνώση τους οι μικροί εθελοντές ξεναγοί στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου και το φετινό καλοκαίρι, οι οποίοι προσφάτως “πήραν από το χέρι” τον νέο Δήμαρχο, Νίκο Λειβαδάρα και περιηγήθηκαν... συντροφιά, στην όμορφη ιστορία του λόφου.

Με αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετοχή από νέα παιδιά συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά η ξεχωριστή δράση στην Άνω Σύρο, με τους επισκέπτες του νησιού, αμέσως μετά την άφιξή τους στην είσοδο του ιστορικού οικισμού, να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ποιοτική, ζωηρή και ξεχωριστή ξενάγηση από τους καλά διαβασμένους μικρούς ξεναγούς.

Η αξιέπαινη προσφορά τους πρέπει να τονισθεί ιδιαιτέρως, αφού τα μικρά παιδιά – εθελοντικά – επιλέγουν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου τους, ξεδιπλώνοντας τους βασικούς σταθμούς του οικισμού, μέσα από την περιήγησή τους στα σοκάκια της Άνω Σύρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εθελοντές ξεναγοί είναι ηλικίας από 9 έως 16 ετών και προετοιμάζουν τη δράση τους αμέσως μετά τη λήξη του σχολικού έτους.