Παλιό εργοστάσιο και αποθήκες Λαδόπουλου στη Σύρο

Ολοκληρώθηκαν οι καθαιρέσεις

Τα επικίνδυνα τμήματα του ερειπίου των πρώην αποθηκών Λαδόπουλου στην Ερμούπολη της Σύρου καθαιρέθηκαν συνολικά το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου, οπότε και αναπτύχθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες από πλευράς ΟΑΕΔ.

Όπως είχε γνωστοποιηθεί, μετά από τα γεγονότα κατάρρευσης του εξωτερικού τοίχου την περασμένη εβδομάδα, ο σημερινός ιδιοκτήτης του ακινήτου, ο ΟΑΕΔ κλήθηκε να δρομολογήσει άμεσα τις εργασίες που θα απομάκρυναν και τα εναπομείναντα τμήματα του ερειπίου που γειτνιάζει με το γήπεδο ποδοσφαίρου Ερμούπολης, προκειμένου να μην κινδυνεύσει κάποιος αθλητής και δημότης.

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά την κατάρρευση και για λόγους ασφάλειας των πολιτών είχε παρέμβει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης για την ελεγχόμενη καθαίρεση επικίνδυνου μέρους μόνον του κτιρίου αλλά και για την απομάκρυνση των μπάζων.

Σήμερα, η εικόνα των παλαιών αποθηκών έχει αλλάξει, αφού καθαιρέθηκαν μεγάλα μέρη της στους εσωτερικούς χώρους.

Τα παραπάνω γεγονότα φέρνουν με επιτακτικό τρόπο στο προσκήνιο τους κινδύνους που υπάρχουν για την ανθρώπινη ζωή σε μία καταρρέουσα Ερμούπολη. Ως εκ τούτου, πρέπει το Δημόσιο και οι αρμόδιοι ανταποκριθούν στην ανάγκη διάσωσης και αξιοποίησης μεγάλων και ιστορικών ακινήτων.

Ετικέτες: