Σημαντικές δράσεις από την Ένωση προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων

  • Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:42

Ελάχιστος χρόνος έχει παρέλθει από την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος  Κυκλάδων και με την εμπειρία και τη γνώση της απελθούσας θητείας, το νεοσύστατο Δ.Σ. με ενθουσιασμό, όραμα και στοχοπροσήλωση, ξεκίνησε ήδη τη δράση του αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες με γνώμονα πάντοτε την προάσπιση των δικαιωμάτων του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετεί στην γεωγραφικά ευαίσθητη περιοχή των Κυκλάδων.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε απομακρυσμένα από την έδρα (Σύρος) της Ένωσης νησιά και συγκεκριμένα στη Νάξο και κυρίως στη Σαντορίνη. Μέλη του Δ.Σ, από την πλειοψηφούσα παράταξη, συναντήθηκαν με τον Λιμενάρχη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Νάξου, αναπτύσσοντας μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, εστιάζοντας εκατέρωθεν σε τοπικά αλλά και γενικότερα προβλήματα τα οποία απαιτούν παρεμβάσεις προκειμένου επιτευχθεί η επίλυσή τους.

Ακολούθως, οι διοικούντες την Ε.Π.Λ.Σ Κυκλάδων επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο Σαντορίνης και συναντήθηκαν με τη Λιμενάρχη και το προσωπικό του τοπικού Λιμεναρχείου, με τους οποίους διεξήγαγαν μια ουσιαστική συζήτηση επί των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την Λιμενική Αρχή Θήρας. Σημειώνεται ότι , το νησί της Θήρας επελέγη προκειμένου διεξαχθεί και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας θητείας, για λόγους όχι μόνο ουσιαστικούς, αλλά και λόγους συμβολικούς.

 

Στη συνέχεια και σε ατμόσφαιρα οικογενειακή, με την αθρόα προσέλευση του προσωπικού του Λιμεναρχείου Θήρας, σε κατάστημα εστίασης του νησιού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλειόπιτας, την οποία διοργάνωσε και επιμελήθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο νεοεκλεγείς αναπληρωτής γενικός  γραμματέας ΒΕΛΕΓΡΑΚΗΣ Εμμανουήλ, που υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Θήρας, ο οποίος και προλόγισε της εκδήλωσης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ε.Π.Λ.Σ Κυκλάδων ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης, πέραν των καθιερωμένων ευχών για τη νέα χρονιά , συνεχάρη τη Λιμενάρχη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Θήρας  για τον επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη που επιδεικνύουν καθημερινά κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, στο νησί που αποτελεί την ατμομηχανή της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας , εξαίροντας την άριστη και κατά κοινή ομολογία άκρως επιτυχή διαχείριση δύσκολων περιστατικών (ναυτικών ατυχημάτων) που συνέβησαν την προηγούμενη χρονιά στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης.

Επίσης έγινε γνωστό στα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση μέλη, ότι οι επαφές-συναντήσεις του προεδρείου με τοπικούς φορείς (Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, Πρόεδρο Δ.Λ.Τ.Θ., Πρόεδρο ΔΕΥΑΘ), απέφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι ο νέος Δήμαρχος του νησιού ΣΙΓΑΛΑΣ Αντώνιος, αφουγκραζόμενος τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού της τοπικής Λιμενικής Αρχής, στάθηκε αλληλέγγυος στην επίλυσή τους και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Ν.4483/17, όπως πρόσφατα έπραξε για δεύτερη μάλιστα συνεχή χρονιά και ο Δήμαρχος Μυκόνου ΚΟΥΚΑΣ Κων/νος, προκειμένου οι Λιμενικοί του νησιού ενισχυθούν οικονομικά από τον Δήμο Θήρας , ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις για εξασφάλιση στέγης για την αξιοπρεπή διαμονή τους.