Στο ύψος της περιοχής “Νησάκι” και πλησίον της πλατείας Κανάρη, στην Ερμούπολη

Αντικαταστάθηκε ο έξυπνος πλωτός κάδος

Νέο σύστημα έξυπνου πλωτού κάδου στο θαλάσσιο τμήμα της περιοχής “Νησάκι” τοποθετήθηκε προ ημερών, μετά από την παρουσίαση προβλημάτων στο πρώτο σύστημα (Seabin HYBRID V5), το οποίο και είχαν εγκαταστήσει οι αρμόδιοι πέρυσι τον Σεπτέμβρη, παρουσία της παλιάς και της νέας διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Συγκεκριμένα, στην αντικατάσταση προχώρησε η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία κατόπιν ενημέρωσής της, μετά από τη διαπίστωση τεχνικού προβλήματος, προκειμένου να συνεχίζεται ο καθαρισμός της επιφάνειας της θάλασσας από απορρίμματα.

Σύμφωνα με παλαιότερη αναφορά της “Κοινής Γνώμης”, ο μηχανισμός λειτουργίας του SeaBin είναι σχετικά απλός, αλλά ιδιοφυής. Το νερό εισέρχεται μέσα στο Seabin, που βρίσκεται τοποθετημένο στο κρηπίδωμα του λιμένα, περνάει μέσα από έναν μηχανισμό παγίδευσης των απορριμμάτων και στη συνέχεια μέσω και μίας ηλεκτροδοτούμενης αντλίας, αποβάλλεται καθαρό από τα επιπλέοντα αντικείμενα. Η μέγιστη χωρητικότητα του σε απορρίμματα φτάνει τα 20 κιλά, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αδειάζει καθημερινά.

Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία της εφημερίδας με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού διευκρινίστηκε πως το νέο σύστημα είναι ανθεκτικό απέναντι στους κυματισμούς που προκύπτουν στη θαλάσσια θέση, στην προβολή της πλατείας Κανάρη, ενώ η ίδια γνωστοποίησε πως η διοίκηση συλλέγει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία του έξυπνου πλωτού κάδου και των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται, ώστε να διαπιστωθεί αν πραγματικά υπάρχει αναγκαιότητα διατήρησής του στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως το Seabin ήταν δωρεά προς το Λιμενικό Ταμείο Σύρου από την ΜΚΟ Cyclades Preservation Fund.

 

 

 

Ετικέτες: