Η Σύρος κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες της κίνησής του πάνω από το νησί της Τήνου

O κομήτης Neowise “φώτισε” τις Κυκλάδες

  • Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 15 Ιουλ. 2020 - 18:00

Μοναδικές εικόνες εντυπωσιακού κάλλους στον έναστρο ουρανό δημιούργησε ο κομήτης Neowise και στις Κυκλάδες, κατά το πέρασμά... του “πάνω” από το νησί της Τήνου, το οποίο και κατέγραψε με την κάμερά του ο Ζοζέφ Βακόνδιος από τη Σύρο.

Ο συγκεκριμένος κομήτης που αυτό το διάστημα είναι ορατός και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εντυπωσιάζει και τους Κυκλαδίτες, καθώς η κίνησή του με φόντο τα χρώματα της νύχτας αλλά και των πολύ πρωινών ωρών, μαγεύουν τους λάτρεις της φωτογραφίας και του βίντεο.

Το ιδιαίτερο θέαμα της πορείας του καταγράφηκε προ ημερών σε διάστημα περίπου μίας ώρας (04.00 – 05.00) πάνω από την Τήνο με τη συνδρομή τηλεσκοπίου και με τη χρήση φωτογραφικής μηχανής για τη λήψη των φωτογραφιών ώστε να δημιουργηθεί το video timelapse, ενώ ορατός θα είναι και “πάνω” από το νησί της Σύρου τις αμέσως επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί σε επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις, “Ο κομήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε φέτος τον Μάρτιο από το υπέρυθρο δορυφορικό τηλεσκόπιο NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer) της NASA, ήταν έως τις 11 Ιουλίου ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι στο σκοτεινό και καθαρό πολύ πρωινό ουρανό (περίπου μία ώρα πριν από την ανατολή του Ήλιου), ενώ στη συνέχεια και έως τα μέσα Αυγούστου θα είναι ορατός πιο νωρίς τα βράδια. Στην Ελλάδα είναι ορατός με γυμνό μάτι στα βορειοανατολικά, γύρω στις 03:30 με 4 το ξημέρωμα”.

Ετικέτες: