Συναγερμός χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης για την κατάσβεσή της προκειμένου να μην εξαπλωθεί

“Στις φλόγες” πολυτελές σκάφος στον “Ταρσανά”

Πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή του Ταρσανά χθες στην Ερμούπολη, καθώς πολυτελές σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν προς συντήρηση κι επισκευή σε ιδιωτική επιχείρηση.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο προκειμένου να επιχειρήσουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι φλόγες της οποίας κατέκαψαν τελικά ολοσχερώς την θαλαμηγό.

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ακούστηκαν μικρές εκρήξεις, οι οποίες οδήγησαν στην απομάκρυνση του κόσμου από το εσωτερικό της επιχείρησης ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε κανένας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η επιχείρηση της Πυροσβεστικής διήρκησε αρκετή ώρα, ενώ ο καπνός από τα καμμένα τμήματα του πολυτελούς σκάφους κάλυψαν όλη την περιοχή μέχρι και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΑΚΔΕ.

Σχετικά με τον προσδιορισμό της αιτίας που προκάλεσε την πυρκαγιά θα πραγματοποιήσει τις σχετικές έρευνες το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος "Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΟΝΑΚΟ'' Ν.Π. 10897, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο σε χερσαίο χώρο ιδιωτικού ναυπηγείου στην Ερμούπολη ν. Σύρου, για τη διενέργεια επισκευαστικών εργασιών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ επιχείρησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο θαλάσσιο χώρο πλησίον του εν λόγω πλοίου ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα και παράλληλα τέθηκε σε ετοιμότητα επιπλέον εξοπλισμός απορρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου".

Ετικέτες: