Ενόψει θερινής – τουριστικής σεζόν για την ασφάλεια πεζών και οδηγών στην Ερμούπολη και στους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης

Απαιτείται συνολικό έργο διαγραμμίσεων

Εργασίες επαναδιαγραμμίσεων απαιτούνται σε όλη την έκταση της Ερμούπολης, στους δρόμους, στους χώρους αναμονής επιβατών της αστικής συγκοινωνίας καθώς και στους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, καθώς πλησιάζει το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και οι πολίτες πρέπει να μετακινούνται με ασφάλεια.

Παρά το γεγονός πως το διάστημα του lockdown άφηνε περιθώριο σε κάθε αρμόδια πλευρά να φροντίσει για τις διαγραμμίσεις σε όλο το δίκτυο της Ερμούπολης, όπου και συγκεντρώνεται ο μεγάλος όγκος οχημάτων και δικύκλων, ωστόσο, δεν παρουσιάστηκε σχετικό έργο και παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα σήμερα, όσες εξ αυτών διακρίνονται, να γίνονται αντιληπτές... με μεγάλη προσπάθεια.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί πως εργασίες ενίσχυσης των υφιστάμενων διαγραμμίσεων πρέπει να γίνουν σε όλες τις διαβάσεις πεζών, στις διαχωριστικές γραμμές των δρόμων για τη διάκριση των δύο ρευμάτων, στις θέσεις ΑΜΕΑ, στις προειδοποιήσεις απαγόρευσης (STOP) καθώς και στα σημεία στάθμευσης οχημάτων τόσο στο Νησάκι, όσο επίσης στη Δόξα και στην Πλακούρα.

 

Ετικέτες: