Ασφυκτικά γεμάτοι οι επιδαπέδιοι κάδοι ανακύκλωσης στην Ερμούπολη της Σύρου

Οι δημότες της Σύρου μετατρέπουν τα “αποτσίγαρα” σε αγάπη

Με θέρμη συνεχίζουν να ανταποκρίνονται οι δημότες της Σύρου στις δράσεις ανακύκλωσης, με χαρακτηριστικό και τελευταίο παράδειγμα, αυτό της ανακύκλωσης αποτσίγαρων.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ο Δήμος προχώρησε στην περισυλλογή των αποτσίγαρων από επιδαπέδιους(!) κάδους της Ερμούπολης, οι οποίοι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι. Συγκεκριμένα, τον μεγαλύτερο όγκο διαπίστωσε στους κάδους ανακύκλωσης στον επιβατικό σταθμό Ερμούπολης, αλλά και στο ναυπηγείο, τον οποίον και απομάκρυνε με το μικρό φορτηγό της ανακύκλωσης.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης τα χρήματα που λαμβάνει από τις δράσεις ανακύκλωσης τα μετατρέπει σε οικονομικό στήριγμα αγάπης προς διάφορους Συλλόγους με κοινωνικό χαρακτήρα. Παρομοίως θα πράξει και με την ανακύκλωση αποτσίγαρων, τα χρήματα από την οποίαν θα κατατεθούν απευθείας σε λογαριασμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως οι δημότες μπορούν να συλλέγουν τα αποτσίγαρα και στις οικίες τους ή στις επιχειρήσεις τους και να τα εναποθέτουν μαζικά στον ειδικό κάδο στην είσοδο του αμαξοστασίου στην περιοχή του Αξού.