Σε εξέλιξη οι τελευταίες εργασίες στο τμήμα που αποτελεί συνέχεια της προβλήτας κρουαζιερόπλοιων στην Ερμούπολη Σύρου

Στην τελική ευθεία για το “κλείσιμο” της ανάπλασης

Με συστηματικό ρυθμό προχωρούν πλέον οι τελικές εργασίες για το έργο της ανάπλασης στη θέση Νησάκι και συγκεκριμένα στο τμήμα που αποτελεί συνέχεια της προβλήτας κρουαζιερόπλοιων και γειτνιάζει με την πλατεία Κανάρη, προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι εργασίες της μίνι ανάπλασης στην περιοχή είχαν σταματήσει τη θερινή περίοδο ώστε να εξυπηρετηθεί η κρουαζιέρα αλλά και να μην υπάρξει πρόβλημα στη ροή των οχημάτων από και προς το Νησάκι. Σήμερα, οι απαραίτητες παρεμβάσεις προωθούνται και όπως διαπιστώνει ο κάθε διερχόμενος πολίτης από το σημείο, διαμορφώνεται το τμήμα της σταθερής περίφραξης και εκτελούνται εργασίες στη χερσαία επιφάνεια της περιοχής.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για το έργο, θα υπάρξει και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, μέρος των οποίων από το ύψος του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου μέχρι και το Λιμεναρχείο θα είναι μετακινούμενα, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα θα είναι σταθερά.

Άκρως θετικό αποτέλεσμα που θα φέρει το έργο είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής καθώς και η συμμόρφωση του νησιού με όσα προβλέπει ο ISPS για την κρουαζιέρα, ενώ μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα είναι η απώλεια θέσεων στάθμευσης. Το θέμα της εξεύρεσης περισσότερων θέσεων φαίνεται πως απασχολεί σε πρώτο επίπεδο τη Δημοτική Αρχή, η οποία προσανατολίζεται στην αγορά χώρων για διαμόρφωση parking (Λαλακιά – Δόξα), ενώ πρέπει να υπενθυμιστεί πως με απόφασή του, το Λιμενικό Ταμείο Σύρου θα εφαρμόσει ελεγχόμενη στάθμευση στο Νησάκι. Στόχος της Διοίκησης είναι αυτό το μέτρο να τεθεί σε εφαρμογή από το προσεχές Πάσχα.