Η Κοινότητα Ερμούπολης υπενθυμίζει το αίτημά της για κατασκευή πεζοδρομίων στη θέση “Γιόρδα”

Αναπάντητα θέματα καθημερινότητας στη Δόξα

  • Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 7 Δεκ. 2021 - 15:00

Σε εκκρεμότητα παραμένει μέχρι και σήμερα το αίτημα της κατασκευής πεζοδρομίων στη θέση “Γιόρδα” στην περιοχή της Δόξας, το οποίο σταθερά προωθεί στις προτάσεις του για το Τεχνικό Πρόγραμμα, η Κοινότητα της Ερμούπολης, τα τελευταία χρόνια.

Αν και στη συγκεκριμένη περιοχή, λίγο πριν το parking της Δόξας, υπάρχουν αρκετές κατοικίες ενώ αναπτύσσονται και νέες και ως εκ τούτου, ο αριθμός των κατοίκων σταθερά αυξάνεται, οι αρμόδιοι δεν έχουν μεριμνήσει για την ασφάλειά τους. Συγκεκριμένα, αν και η εν λόγω γειτονιά έχει αρκετά μικρά παιδιά που μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σπίτια τους, ωστόσο, στον δρόμο που οδηγεί στο κέντρο του “οικισμού”, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.

Λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, τα μικρά παιδιά αλλά και γενικότερα οι κάτοικοι της περιοχής, αναγκάζονται να περπατούν στον δρόμο, ο οποίος έχει πολύ μικρό πλάτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους, όταν σε αυτόν βρίσκονται ταυτόχρονα κι εν κινήσει, οχήματα και δίκυκλα.

Η κατασκευή πεζοδρομίων κρίνεται απαραίτητη σύμφωνα με τις προτάσεις και τα αιτήματα της Κοινότητας Ερμούπολης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021, όπως αυτά γνωστοποιήθηκαν στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και στην Τεχνική Υπηρεσία του.